Esquerra demana el pagament immediat dels terrenys expropiats de l’A2

Carme Capdevila, diputada
“La proposta del ministeri de retornar els terrenys és un insult als propietaris, però també al país, doncs se’ns està dient que no estan disposats a continuar el desdoblament de la carretera”

Els grups parlamentaris d'Esquerra al Parlament i al Congrés presentaran proposicions per tal que el Ministerio de Fomento pagui de manera immediata el preu de les expropiacions als afectats per les obres de desdoblament de l’A2 entre Medinyà i Orriols.

Aquest tram de 3,4 quilòmetres va ser paralitzat el juliol de 2010 i ni s'han reprès les obres, ni s'han expropiacions obligades als antics propietaris.



“Que Fomenti pretengui retornar els terrenys als antics propietaris és un insult i un robatori per aquests, a qui se’ls va prendre els terrenys i que s’han vist afectats per uns moviments de terres que han malmès els terrenys, cultius i accessos que els quedaven”, ha declarat la diputada Carme Capdevila.

Per Capdevila aquesta voluntat de retornar els terrenys “també porta implícita la renúncia de Madrid a continuar les obres del desdoblament de l’A2, una prioritat inqüestionable per a les comarques gironines i per al nostre país".

“Això no és propi d'un govern democràtic i seriós. Ni aquest maltracte als propietaris ni el maltracte al país, precisament en un moment que s’anuncien 486 quilòmetres més d’autovies gratuïtes a Galícia, per posar sols un exemple”. Ha declarat la diputada al Congrés Teresa Jordà.

Per a evitar que això passi Esquerra presentarà una proposició no de Llei al Congrés que insta el govern espanyol a pagar de manera immediata les expropiacions del tram d’obres que es va paralitzar i una proposta de resolució al parlament per a que el Govern català doni suport als afectats.