ERC exigirà a l’Estat el compromís de fer el desdoblament de l’A2 entre Maçanet i Tordera

Teresa Jordà, diputada al Congrés

La diputada al Congrés, Teresa Jordà, afirma que aquest desdoblament és estratègic i prioritari i sembla que amb l'anunci de Fomento, se’n riguin de nosaltres a la cara

ERC considera ridícul, fals i una mostra més de maltractament que suposa l’anunci de Fomento de no voler donar continuïtat a les obres de desdoblament de l’A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera perquè aquest tram, segons diuen, “ha deixat de complir la funció de tram de la Xarxa de Carreteres de l'Estat a partir de la cessió de la titularitat de la carretera A2 entre Montgat i Tordera a la Generalitat”.

La diputada al Congrés, Teresa Jordà, titlla aquest argument de ‘ridícul i fals i causa tristesa pel maltractament que suposa de nou al nostre territori “.

El desdoblament de l’A2 fins a Maçanet de la Selva ha de connectar amb els trams de l’autovia orbital de Barcelona (la B-40 estatal) que va ser definida pel mateix Ministerio com “una via de caràcter estratègic per a les comunicacions a Catalunya al donar continuïtat cap el nord de l’autovia del Mediterrani (A-7)”. Per tant, el desdoblament de l’A2 fins a Maçanet i la seva continuïtat fins a Granollers continua complint una funció vital i prioritària dins la Xarxa de carreteres de l'Estat. 

Jordà ha afegit que ‘en segon lloc, no és lògic, ni es pot entendre de cap manera que el Ministerio de Fomento es negui a donar continuïtat al desdoblament de l’A2 perquè hagi d’enllaçar amb un tram cedit a la Generalitat a Tordera. Seria inaudit que s’utilitzés aquest argument que no és vàlid en autovies d’altres comunitats autònomes’.

ERC-RCat-Catalunya Sí presentarà al Congrés una Proposta no de Llei per a refermar la necessitat de desdoblar aquest tram i el seu caràcter estratègic en les comunicacions viàries catalanes.