ERC vol que s’impulsi un nou decret de menjadors escolars per adaptar-lo a les noves necessitats

Carme Capdevila, diputada
La diputada Carme Capdevila ho considera cabdal per evitar les problemàtiques generades en aquest inici de curs

La diputada d’ERC al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, presentarà una proposta de resolució per tal que s’impulsi definitivament un nou Decret de menjadors escolars que, escoltant totes les parts implicades, actualitzi la normativa, adaptant-la a les noves necessitats del moment i resolent els dèficits dels continguts del Decret de l’any 1996.

Capdevila ha explicat que ‘d’aquesta manera s’evitarien problemàtiques com les que han sorgit a l’inici d’aquest curs que s’escapen de la capacitat de regulació del Decret: la incorporació de les carmanyoles o els problemes amb empreses concessionàries agreujades per la indefinició de les competències que corresponen a les diferents administracions implicades –Consells Comarcals i departament d’Ensenyament-.

Per ERC, el servei de menjador escolar ha esdevingut de clara importància, i ‘la impossibilitat de poder atendre adequadament els fills en determinades franges horàries i sobretot a partir dels anys 90 amb la reforma educativa a secundària han propiciat l’extensió d’aquest servei cap als instituts, com també la seva consolidació a primària.

La diputada Capdevila ha afegit que ‘el decret de 1996 no va anar seguit d’unes ordres de desplegament necessàries i això ha provocat que ara s’estiguin patint les conseqüències. D’un temps cap aquí ja s’està parlant de la possibilitat de treballar i aprovar una reelaboració de la normativa, però aquesta voluntat no s’ha fet efectiva de moment’. ‘Es fa més necessari que mai aprovar una nova norma sobre els menjadors escolars que s’adapti als canvis i a la situació econòmica i social de les famílies’.