ERC demana que no es castigui els transportistes per la deixadesa de l’Estat en la carretera nacional A2

Carme Capdevila, diputada
La diputada Carme Capdevila afirma que si se’ls prohibeix circular per vies gratuïtes se’ls ha de reduir el cost dels peatges o l’economia catalana

Davant l’anunci que ha fet el Director del Servei Català de Trànsit sobre la possibilitat de prohibir la circulació de camions en la NII mentre durin les obres de desdoblament Esquerra de Girona demana que s’actuï amb la màxima prudència i cautela.

‘Si s’obliga els nostres transportistes a passar per l’autopista i pagar peatge s’encarirà encarà més el cost del transport a Girona i Catalunya , en un moment que impostos i preus de carburants estan augmentant, i això ho patirà l’economia del nostre país’, ha dit la diputada Carme Capdevila.

Per aquest motiu Esquerra considera que s’ha de posar sobre la taula, simultàniament a qualsevol prohibició per a circular en l’A2, una rebaixa important dels peatges per aquests vehicles, de manera que es redueixi o s’elimini el sobrecost que representaria aquesta solució per a les exportacions i el transport de mercaderies catalanes.

La diputada republicana ha afegit que ‘som conscients que per seguretat caldria retirar els camions de l’A2 mentre aquesta estigui empantanegada com ara, però cal que la Generalitat plantegi simultàniament la rebaixa de peatges o castigarem els transportistes per la negligent deixadesa de l’Estat en el desdoblament de l’A2’.

Esquerra també considera que aquesta prohibició tindria un calat d’anys atès que s’hauria de mantenir la prohibició durant tot el temps que duren unes obres que Madrid té paralitzades.

'Aquesta situació no es pot sostenir, cal que la Generalitat exigeixi la represa de les obres de desdoblament i la seva continuïtat fins que tota l’A2 fins a la frontera estigui desdoblada. Aquesta és la solució'.